Minä

rintakuva Mirvasta värikäs villapaita päälläOlen nuoren aikuisen äiti, kahden kissan omistaja, suomen kielen opettaja sekä hankekoordinaattori Raisiosta. Elämäni kuluu pitkälti työn ja politiikkaharrastukseni parissa – niiden lisäksi harrastan laulamista, kävelylenkkejä ystävieni kanssa ja teatterissa tai muissa kulttuuritapahtumissa käymistä aina kun mahdollista. Olen nuoruudessani ollut myös Turun ylioppilastetterilainen – harrastin  teatteria noin 10 vuoden ajan enemmän ja vähemmän tosissani.

Olen käytännössä koko työurani tehnyt töitä monikulttuuristen ihmisten parissa ja voisi todeta, että olen kotoutumisen tukemisen konkari. Olen perehtynyt maahanmuuttoon liittyvään byrokratiaan ja työskennellyt tiiviissä yhteistyössä sekä valtakunnallisten että kunnallisten viranomaistahojen kanssa. Asiakas- ja opiskelijakuntani on koostunut monen ikäisistä, monista taustoista tulleista ja moninaisissa elämäntilanteissa olevista ihmisistä, joita olen eri työrooleissani pyrkinyt tukemaan ja auttamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Arvoni

Olen oppinut työssäni ja myös henkilökohtaisessa elämässäni, että jokainen ihminen on yhtä arvokas – taustoistaan huolimatta. Sitä myötä minusta on kehkeytytynyt moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja: minusta jokaiselle ihmiselle pitää tarjota mahdollisuus ymmärtää ja uskoa, että hänenkin ulottuvillaan ovat asiat, joita hän ei ole ehkä koskaan rohjennut itselleen toivoa. Myös yhteiskunnan etu olisi se, että yksilöt löytäsivät tarkoituksen ja suunnan elämälleen. Tähän jotkut tarvitsevat enemmän tukea kuin toiset, mutta jokainen meistä tarvitsee yhdenvertaiset ja tasa-arvoiset, syrjinnästä vapaat rakenteet ja palvelut.

Olen myös todella huolissani maailman tilasta. On käsittämätön tragedia, että ilmastohätätila on todellisuutta, mutta päättäjät eivät ole tähän riittävällä vakavuudella ja tehokkuudella tarttuneet! Minä haluan vaikuttaa omaan ympäristööni ja luoda parempaa maailmaa.

Haluan olla niissä päätöksenteon paikoissa, joissa voin näin tehdä. Tässä minua autta rohkeuteni sanoa asioita ääneen – myös muiden puolesta.

Työni

Tällä hetkellä työskentelen kolmannella sektorilla Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry:ssä (Mvkk). Sitä ennen työnantajani oli Ukipolis Oy, vakkasuomalaisten kuntien omistama kehittämisyhtiö, jossa toteutin projektipäällikkönä kotoutumisen tukemiseen liittyviä hankkeita. Niiden kautta olen saanut laajaa osaamista kotoutumisen prosesseihin liittyen sekä nähnyt, miten haastavaa Suomeen muutto voi mistä tahansa päin maailmaa olla – jopa EU-maiden kansalaisille!

Kotoutumisen kanssa olin tekemisissä jo ennen hanketyötäni, sillä olen koulutukseltani äidinkielenopettaja ja suomi toisena kielenä opettaja. Olen opettanut aikuisille suomea sekä äidinkielenä että toisena kielenä vuodesta 2002 alkaen Raision aikuiskokoulutuskeskus Timalissa, joka sittemmin sulautui osaksi Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekoa. Opetin siellä aikuisia ammatillisiin tutkintoihin tähtäävissä, niihin valmistavissa sekä kotoutumiskoulutuksissa. Toimin myös kotoutumiskoulutusten vastuukouluttajana, mikä tarkoitti muun muassa työelämäyhteistyötä työssäoppimisjaksoihin liittyen sekä jatkosuunnitelmien laatimista koulutuksen päättymisen jälkeen. Viimeisen vuoden toimin myös esihenkilönä yli 20 henkilön kototiimissä.

Olen jatkanut opetustyötä muiden töiden ohella myös Timalin työn päättymisen jälkeen mm. Vakka-Suomen kansalaisopistossa ja yksityistunteja antaen. Koen opettamis- ja kasvatustyön yhdeksi merkittävimmistä yhteiskunnan tarjoamista työmahdollisuuksista. Se työ kyllä toisinaan ottaa paljon, mutta kolikon kääntöpuolena erityisesti antaa!

Luottamustoimeni politiikassa

  • Raision seudun Vihreiden hallituksen jäsen (v. 2020-)
  • Raision kaupunginvaltuuston varajäsen (v. 2021-)
  • Raision kaupungin sivistyslautakunnan jäsen (v. 2021-)
  • Varsinais-Suomen vihreiden hallituksen varajäsen (v. 2021)
  • Varsinais-Suomen vihreiden hallituksen jäsen (v. 2022-)
  • Varsinais-Suomen vihreiden yhdenvertaisuus ja turvallinen toimintaympäristö vastaava (v. 2021-)

Poliittisten luottamustoimieni lisäksi olen aiemmin toiminut aktiivina Turun ylioppilasteatterin, Mammakeidas ry:nja lapseni koulujen vanhempainyhdistysten hallituksissa sekä Raision alueellisen vanhempainyhidstyksen RaiVaRyn hallituksessa sihteerinä useita vuosia.

Mottoni elämässä on: Epätäydellisyys on täydellisyyttä.

Sloganini eduskuntavaaleissa on: Tämä yhteiskunta ei kaipaa valittamista vaan välittämistä!

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää: